Schoolkerkdienst 1

Thema-avond Sabbat

Sabbat

Het sabbatsgebod in het Jodendom 
Dinsdag 29 oktober 2019 met rabbijn Lody van de Kamp

In het jodendom is het iedere week feest op sabbat, van vrijdagavond (zonsondergang) tot zaterdagavond. Deze dag gaat gepaard met allerlei betekenisvolle gebruiken. Maar vooral is het een dag van rust en samenzijn. Op dinsdagavond 29 oktober komt rabbijn Lody van de Kamp een lezing geven over het sabbatsgebod in het jodendom. Wat kunnen wij leren van de Joodse gemeenschap met betrekking tot de rustdag? En hoe kunnen we tot rust komen in een gejaagde samenleving?

De avond wordt gehouden in de kerk en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). De toegang is gratis, maar een gift wordt op prijs gesteld!

Lody B. van de Kamp (1948) studeerde voor rabbijn aan talmoedscholen in Zwitserland en Engeland. Hij was als rabbijn aan verschillende orthodox-Joodse gemeenten verbonden. Hij heeft een aantal boeken geschreven en publiceert regelmatig in landelijke en lokale dag- en weekbladen. Zo schrijft hij maandelijks een column voor het Nederlands Dagblad. Ook spreekt hij regelmatig in het land over Israƫl en het Jodendom.