Schoolkerkdienst 1

Activiteitenkalender

Activiteitenkalender

Bijbel voor dummies

De Bijbel voor dummies

Waar gaat de Bijbel eigenlijk over? En heeft dat oude boek nu nog iets te zeggen? Bij ‘De Bijbel voor dummies’ maak je kennis met Bijbelverhalen. Dit najaar starten we weer een nieuwe serie.

De avonden zijn bedoeld voor mensen die op een laagdrempelige en ontspannen manier meer te weten willen komen over de achtergronden van de Bijbel. Voorkennis is niet nodig. Je hoeft niet gelovig te zijn, al mag dat natuurlijk wel. Tijdens de avonden lezen we steeds een Bijbelverhaal, soms gecombineerd met muziek of met een schilderij waarin het verhaal terugkomt. Na afloop is er iets te drinken, ontmoeting en gesprek voor wie dat wil. Je zult ontdekken dat samen lezen ontzettend veel oplevert. Deze activiteit is een prima gelegenheid om eens iemand mee naar toe te nemen die meer te weten wil komen over de Bijbel.

De afgelopen jaren hebben we al verschillende thema’s behandeld. Het waren mooie avonden die uiteindelijk resulteerden in een kerkdiensten over Ruth en Ester. Dit jaar starten we weer bij het begin. Iedereen kan dus meedoen, ook als je nog niet eerder hebt deelgenomen aan de avonden. ‘De Bijbel voor dummies’ wordt gehouden in de pastorie aan de Pompstraat 1 in Uitwijk. De serie avonden wordt georganiseerd door Lettie van Haaften en predikant Gerco Lock. Meer informatie en aanmelden: predikant@uw-kerk.nl of 0183-441365. De bijeenkomsten worden gehouden van 20.00 tot 21.15 uur op: donderdag 14 november 2019 / donderdag 19 december 2019 / donderdag 30 januari 2020 / donderdag 20 februari 2020 / donderdag 26 maart 2020.