Schoolkerkdienst 1

Malawi

Afgelopen april zijn Gert en Rieneke van de Pol naar Malawi vertrokken en vanuit de diaconie kregen zij een gift mee om daar ter plaatse te besteden.

Hieronder kunt u lezen waar dit geld aan besteed is.

In het dorp waar Rieneke meehielp met het verpleegkundig spreekuur woont een jongen die geen vaste woonplek heeft. Hij komt wekelijks met een hulpvraag op het projekt, onder andere voor voedsel. De jongen is wees, 23 jaar en zwaar epileptisch. Door zijn epileptie is hij bij het koken, in het vuur gevallen en heeft daarbij flinke brandwonden opgelopen met als gevolg dat zijn hand toen is geamputeerd. Broer en zus zijn niet in beeld en kijken niet naar hem om. Hij heeft samen met een neef bij zijn oma ingewoond maar die heeft hem onlangs uit huis gezet,” vanwege hekserij”. (Epilepsie wordt vaak gezien als een boze macht en in dit geval, dat de jongen op het moment van een aanval, behekst wordt) In feite leeft hij nu op straat.

Al met al heeft hij behoorlijke lichamelijke beperkingen waardoor hij niet kan werken en dus geen inkomen heeft. Het is erg triest dat hij daarnaast ook geen woonplek heeft. Op het projekt kennen ze deze jongen al jaren en zijn erg met hem begaan, ze geven hem regelmatig voedsel. Hij zou erg geholpen zijn met een klein eenvoudig eigen huisje. 

Wij zijn samen met het projekt-team erg blij dat er dank zij de gift van de diaconie, een woonplek voor deze jongen gerealiseerd wordt! En natuurlijk is Machinchiri dat  ook!

   voorbereiding_bouw_rivierzand_halen.jpg               voorbereiding_bouw_stenen_staan_klaar.jpg      
   Bouw_huisje_2.jpg           bouw_huisje_3.jpg