Paaschallenge

Je bent jong en..... je wilt ook wat!

Door de aanhoudende coronamaatregelen, is het moeilijk iets voor de jongeren te organiseren en om contact te blijven houden. We proberen dit digitaal op te pakken. De mentorcatechese is op deze manier al een paar keer bij elkaar gekomen. Even van elkaar horen hoe het gaat op school, hoe corona wordt beleefd en waar we tegenaan lopen. Ook is er een digitale quiz georganiseerd die, ondanks wat kleine technische problemen, toch als leuk en waardevol werd ervaren. Een hele andere manier van catechese geven aan onze jongeren. Het heeft ons wel aan het denken gezet. Vragen als “Waar doe je goed aan” en “wat kun je beter niet doen” krijgen door Corona een hele andere lading. We proberen niet alleen te denken in bedreigingen, maar ook in kansen. Eén van die kansen is de jongeren op andere manieren te bereiken. Dat blijft ook in de toekomst waardevol.

Komende week gaan we iets extra's en anders organiseren.
Pasen komt dichterbij en daarom gaan we "De weg door Jeruzalem" volgen. Stel je voor dat je in een tijdmachine kunt stappen, die je terug brengt naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QRcodes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen.

Coronaproof
De PPaaschallenge CustomaasChallenge is een Coronaproof QR-codespel waarbij jullie in groepjes van twee en conform de richtlijnen van de overheid, mee kunnen doen. Even weg van het beeldscherm en Pasen op een fysieke en uitdagende manier beleven.

Het spel
In de PaasChallenge 2021 ben je een 'tegenstander' van Jezus. Je weet echter niet welke rol je hebt. Daar moet je tijdens de tocht achter komen en aan het einde van de tocht naar raden.
Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: “Waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor jou?” Als deelnemer worstel je met één van de vier problemen op het gebied van liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel ontdek je dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat. En hij geeft je de mogelijkheid om te herstellen op het gebied waar je worstelt. Met de QR-codes ontdek je steeds wat de opdracht is. Dit kan in de vorm van een filmpje zijn, maar ook een tekst of audioboodschap.

Voorbereiding
Voor het spel hebben we een aantal huishoudens nodig die hun raam ter beschikking stellen voor het plaatsen van de QR-codes. We hebben al een route gemaakt en wellicht bent of wordt u hiervoor benaderd. Zelf hoeft u niets te doen, alleen wordt een QR-code zicht- en bereikbaar bij u geplaatst, om te kunnen scannen. Wij hopen dat u mee wilt werken aan dit spel.

Datum en Tijdsuur
Ongeveer een uur tot anderhalf uur komen jongeren die meedoen aan het spel de QR-code achter uw raam scannen.
Vooralsnog is de tocht gepland op a.s. maandag 29 maart vanaf 18:30 uur. Mocht het niet lukken om alles voor elkaar te krijgen, hebben we een uitloop naar woensdagavond 31 maart vanaf 18:30 uur. Mocht u/jij meer info willen over de PaasChallenge, of als u andere vragen en/of opmerkingen heeft , laat dit dan even weten via onderstaand mailadres: jeugdwerk@uw-kerk.nl