Vergeven

Je bent jong en..... je wilt ook wat!

Deze week is het thema: Geloven is meer dan woorden

Waarschijnlijk zijn de woorden JA en NEE, woorden die we als kind zijnde al snel hebben (aan)geleerd. Veelal bedoeld om aan te geven dat je iets niet wilt of het ergen niet mee eens bent, of juist dat wat we wel willen of waar we het wel mee eens zijn. Alleen …..  JA of NEE zeggen, betekent niet dat we het ook doen.

We zeggen soms ja, maar we doen nee. Maar misschien zeggen we ook wel eens nee, maar komen daar dan op terug om het wel te (gaan) doen. Blijkbaar denken we niet altijd goed na over het ja en nee zeggen waardoor de uitvoering daarna te wensen over laat of waarbij je juist verrassend uit de hoek kan komen.

God vindt het fijn dat we bidden tot hem, dat we zingen tot hem. Alleen houdt het daar niet mee op. Hij wil ook dat we de dingen doen die hij van ons vraagt en zoals Hij ze bedoelt. De bijbel leert ons daarin. Daar horen jullie deze week over in het themaverhaal van deze week waar het gaat over twee verschillende zonen. Maar wie doet nu goed en wie doet het nu verkeerd? Luister maar goed.

Ook in ons doen en laten mogen we goede dingen doen, en laten zien wat geloven voor jou betekent. Je helpt daar ook andere mensen mee.

Het is daarom goed om eerst na te denken, waarop je ja of nee op gaat zeggen. Natuurlijk hoeft je antwoord niet altijd ja te zijn, maar ook niet altijd nee. Iedereen heeft daarin een eigen grens die je ook aan mag geven. Dat is ook normaal en goed om dit van elkaar te accepteren.

Soms is het zeer jammer als je een nee hoort. Maar als een nee opeens toch een ja wordt, zul je de ander zeker kunnen verrassen.

... komen jullie ook naar de kindernevendienst?  Jullie zijn van harte welkom.

Groeten leiding knd en knd+

Mocht u/jij behoefte hebben aan een digitale versie van het thema/verhaal van deze week, of andere vragen of opmerkingen hebben? Laat dit dan even weten via onderstaand mailadres.

Voor vragen of opmerkingen kunt u en jij ook mailen naar jeugdwerk@uw-kerk.nl