Heilige Geest

Je bent jong en …. je wilt ook wat!

Deze week is het thema:  Ik beloof de Heilige Geest

Het is dit weekend Pinksteren. Feest van de Heilige Geest. Maar wat is, of, wat doet de Heilige Geest nu eigenlijk? Veelal zullen jullie denken aan vuur. Maar wat nog meer dan?

De Heilige Geest laat ons zien wat Jezus deed. Brengt ons samen en geeft ons de kracht om in Hem te geloven. We mogen ook zien, door de Heilige Geest, dat Jezus altijd voor ons bidt bij zijn Vader. De Heilige Geest geeft ons kracht om zelf ook te geloven en dat we hierover ook mogen vertellen en van getuigen. De Heilige Geest brengt ons ook samen in kerk. Ook al is het nu anders door het coronavirus, mogen we weten dat hij ons toch samenbrengt, al is het nu op "afstand", maar toch ook weer dichtbij. Het verhaal van vandaag laat zien wat er allemaal gebeurt als de Heilige Geest bij de discipelen komt. Als de Heilige Geest in hun harten is worden ze blij en vertellen ze over Hem. Ze weten dan ook dat God bij hen is en helpt als dat nodig is. Zo mogen ze ook "vurig" over Jezus vertellen.

De leiding van de KND heeft het verhaal van deze week weer ingesproken en digitaal aangeboden aan de gezinnen met kinderen. Ook belangstelling? Stuur dan even je mobiele nummer naar Angela Duijzer 0620886863 en het verhaal wordt dan toegestuurd!

TIP's VAN DE WEEK: Deze zondagmorgen gaat iemand van de leiding een kindermoment verzorgen in de eredienst. Omdat er nu ook beeld bij de dienst is, kunnen jullie ook zien wat er gezegd en gedaan wordt. Jazeker, er wordt ook wat gedaan. Wat dat is......? Ik zou zeker even gaan kijken.

Wij hebben ook een paar links opgezocht waarin de Heilige Geest wordt uitgelegd. Kijk daarom eens via de link: Voor de jongste kinderen: https://www.youtube.com/watch?v=L-1DxeNUMNA en/of voor de oudere kinderen/jongeren: https://youtu.be/dQkpzkoATo4

Fijne Pinksteren en de hartelijke groeten van de leiding van de KND en KND+

Voor vragen of opmerkingen kunt u en jij ook mailen naar jeugdwerk@uw-kerk.nl

Klik hier voor het verhaal en hier voor de verwerking.