Vergeven

Je bent jong en..... je wilt ook wat!

Deze week is het thema: Vergeven

Het thema van deze week komt iedereen wel bekend voor. Iedereen, of je nu jong of oud bent, heeft en krijgt er regelmatig mee te maken. Vanaf dat we klein zijn en opgroeien wordt er al veel vergeven. Bijvoorbeeld als je te laat thuis bent gekomen, je mooie, nieuwe kleren hebt vies gemaakt, niet naar je huiswerk hebt gekeken, of misschien omdat je ruzie hebt gemaakt. Het is goed om fouten die we tijdens ons leven maken, elkaar te vergeven. Dat valt natuurlijk niet altijd mee en kan soms best moeilijk zijn. Ik denk ook dat vergeven niet kan zonder ook aan te geven dat je dit niet zo hebt bedoeld, of gewoonweg er even niet bij stil had gestaan wat dit betekende voor de ander.  Vergeven doe je het liefst samen, om het beste resultaat te kunnen behalen. De één vraagt erom en de ander is beried te vergeven. Op deze manier kun je weer naast elkaar verder leven.

Vergeven staat ook in het "Onze Vader". Het gebed dat Jezus ons zelf heeft geleerd. Daarin vragen we of God onze schulden vergeeft, en dat wij dat ook aan onze naasten doen. Vergeven is dus heel belangrijk en van alle tijd.

In het Bijbelverhaal van deze week, gaat het over vergeven. Er worden vragen gesteld. Wat moet je doen als iemand je niet goed behandeld. Maar wat doe je als diegene dit nu vaak doet, hoe moeten wij daar dan mee omgaan? Allemaal vragen die we ons ook vandaag kunnen stellen. Jezus vertelt hierover en geeft voorbeelden, gelijkenissen, om aan ons duidelijk te maken hoe Hij vergeven bedoeld, en hoe wij daar mee om kunnen gaan.

Misschien zullen jullie na het horen van deze verhalen nog moeite hebben elkaar te vergeven. Dat is ook niet raar. We moeten en mogen dit telkens opnieuw proberen te doen. Het helpt jezelf en ook een ander. Het maakt een ieder gelukkiger.

God vergeeft ons altijd als je vraagt het jou te vergeven, wie we ook zijn, of wat we ook gedaan hebben. Ook als we in herhaling vallen. Hij wil dat we daarom ook elkaar vergeven, zoals Hij ons vergeeft. Onvoorwaardelijk en altijd.

God doet het samen met ons, en wij mogen dit samen doen met anderen.

Hartelijk welkom in de Hoogt.
Groeten leiding knd en knd+

Mocht u/jij behoefte hebben aan een digitale versie van het thema/verhaal van deze week, of andere vragen of opmerkingen hebben? Laat dit dan even weten via onderstaand mailadres.

Voor vragen of opmerkingen kunt u en jij ook mailen naar jeugdwerk@uw-kerk.nl