David en Jonathan

Je bent jong en …. je wilt ook wat!

De scholen zijn weer begonnen. De eerste weken zitten er al weer op.  Je bent gestart in je nieuwe  groep of klas en misschien ook wel op een nieuwe school.. Veel dingen zijn veranderd. Een andere juffrouw of meester, andere klasgenoten om je heen, schooltaken die je nog nooit gedaan hebt. Dit kan spannend zijn, maar ook uitdagend.

Hopelijk zijn er ook vertrouwde dingen om je heen. Dingen waarbij je jezelf goed voelt of op terug kunt vallen. Voor iedereen is dit weer anders.

Eén ding blijft veelal voor iedereen "oud en vertrouwd". Dat zijn je vrienden en/of vriendinnen. Met hen ga je weer het nieuwe schooljaar verder. Misschien zitten ze op een andere school of groep, maar waarschijnlijk zie en spreek je ze nog regelmatig. Vrienden zijn er om met elkaar te spelen, te sporten, te chillen of om ergens naar toe te gaan. Ze zijn er op je verjaardag of helpen je als het je soms wat moeilijker af gaat. Ze steunen je door dik en dun.

De KND is afgelopen zondag ook weer begonnen. Na een vakantieperiode willen we weer het e.e.a. oppakken uit ‘Vertel het maar’.

Deze week gaat het ook over vriendschap. De bijbel heeft daar een mooi verhaal over hoe David en Jonatan vrienden zijn en blijven. Dit viel niet altijd mee, maar ze steunden elkaar door dik en dun. Wat betekent deze vriendschap en wat heb je daarvoor nodig én …… wat heb je er voor over. Luister maar goed thuis of samen met je vrienden en/of vriendinnen tijdens de kindernevendienst in ‘De Hoogt’.

Iedereen is hartelijk welkom.

Groeten leiding knd en knd+

Klik hier voor het verhaal.
Klik hier voor de kleurplaat.

Voor vragen of opmerkingen kunt u en jij ook mailen naar jeugdwerk@uw-kerk.nl