Schoolkerkdienst 1

Jeugdwerk Filipijnen

William en Monica schrijven met regelmaat vanuit Manilla een blog. Ditmaal nog weer een stukje over: Overvloed…fijn of niet fijn…wat doe je ermee en hoe ga je ermee om?

Ook dat is lastig… Bij de winkels hier aan het begin van de wijk probeer ik in het Tagalog (Filipijns) te praten met een vrouw. Het is een oudere vrouw die daar regelmatig te vinden is. Ze heeft vaak een klein jongetje bij zich wat nu ook om haar heen loopt. Ze probeert door te bedelen wat van de winkelende mensen te krijgen. Het jongetje ziet er ongezond uit. Slechte kleding, korstjes en bloed op zijn hoofd en bij zijn oren. Maar zijn naam is Christopher…’van Christus’ voegt de vrouw er nog ter verduidelijking aan toe. Christopher.. het betekent ‘hij die Christus in Zijn hart draagt’…
En dan? Wat doe je dan met je overvloed als ‘rijke westerling’? De koek in mijn handen deel ik met Christopher, maar wat is het voor ons vaak een dilemma. Wat doen we met onze overvloed? Wat is wijs om te delen en hoe? Geld? Voedsel? Of toch niet? We hebben er nog geen antwoord op gevonden en doen de ene keer dit, een andere keer weer wat anders. Ik dacht tijdens mijn gesprek terug aan de vorige blog en glimlachte nog eens extra; het gesprekje was kort en simpel, maar er was toch even contact. Is dat misschien ook al ‘delen’? Delen van je overvloed is dus soms echt een dilemma. Maar delen van je overvloed is zeker ook een opdracht: “Voorwaar, Ik zeg u: voor zover u dit voor één van deze geringste broeders van Mij gedaan hebt, hebt u dat voor Mij gedaan” (Matth. 25). Een overduidelijke opdracht voor ons hier op de Filipijnen. Maar… net zo goed in Nederland.

Gemeente, we vragen u het gezin Jansen en het werk dat zij mogen doen in Manilla, op te dragen in uw gebeden.

Meer leest u op www.jeugdwerkfilipijnen.nl

Op de lectuurtafel onder de toren vindt u de nieuwsbrief van het Project.