Schoolkerkdienst 1

Care4Malawi

Sinds september vorig jaar leven we mee met Rieneke en Gert van de Pol. Na maandenlange voorbereiding zijn zij in januari 2017 naar Malawi vertrokken, waar ze wonen in het noorden van het land: in Ekwendeni.  
Rieneke zet zich als verpleegkundige in om de palliatieve zorg te verbeteren en uit te breiden. Inmiddels gaat zij, samen met haar Malawiaanse collega, twee dagen in de week mensen thuis deze zorg brengen. Haar man, dominee Gert, is naar Malawi gekomen om de presbyteriaanse kerk in Noord-Malawi te helpen haar droom werkelijkheid te laten worden: dat in het leven van de plaatselijke gemeenten en van de kerk als geheel interactieve Bijbelstudie een centrale plaats heeft. Gert: ‘In Noord-Malawi is de kerk hard gegroeid. Da’s mooi, maar veel mensen zijn nog niet of nauwelijks in de Bijbel thuis. Het is prachtig dat de kerk dat onderkent en er werk van maakt: mensen stimuleren en toerusten om samen de Bijbel te lezen, met elkaar te delen wat die woorden met je doen en elkaar te helpen de verbinding te leggen met het leven van elke dag. Daar draag ik graag m’n steentje aan bij.’

Meer nieuws vanuit Malawi leest u via: www.gzb.nl/zendingswerkers .

Om hen ook financieel te helpen zijn er tal van initiatieven, zoals een extra collecte, en het sparen in spaardoosjes voor het project Care4Malawi. Bovenal vragen we u als gemeente hen in uw gebeden te gedenken.

Klik hier: https://www.gzb.nl/userfiles/File/customfiles/polsept18-web_20180906153557.pdf voor de nieuwsbrief van september.