Care4Malawi

Vanuit Blantyre schrijven Gert en Rieneke van de Pol over hun werk daar. Onlangs was er een vergadering waarbij van elke regionale kerkvergadering één of meer afgevaardigden bijeenkomen om het werk van Missions, Evangelism en training in de kerk middels rapporten te bespreken. Geen saaie bijeenkomst maar juist een prachtige ervaring waaruit blijkt met hoeveel geloof, passie, toewijding en inzet hier voor God en de kerk gewerkt wordt. Gert presenteerde een rapport over het Bijbelstudieprogramma en omdat het de eerste keer was, deelde hij kort de visie en de missie van het programma. De daaropvolgende ochtend werd hij gebeld door de voorzitter van het werk dat de kerk in de gevangenissen doet. Hij wilde graag gaan uitproberen of deze methode van Bijbelstudie doen ook in de gevangenissen zou kunnen werken en vroeg of ds. Gert voor materiaal kon zorgen.

Tijdens hun gesprek werd al snel besloten dat ds. Gert de daaropvolgende week al met deze Bijbelstudie zou beginnen. In Malawi vinden mensen het vaak niet zo gemakkelijk om ver van tevoren te plannen, maar als je op korte termijn een training wilt organiseren, dan is het soms heel vlot geregeld. Gemeente, we vragen u Gert en Rieneke en het werk dat zij in Malawi mogen doen in uw gebed te gedenken. Op zondag 25 juli is er een speciale collecte voor het project Care4Malawi, natuurlijk van harte aanbevolen.

De zendingscommissie